​Борислав Иванов

​Какво е Фасция?

Фасцията е съединителната тъкан, свързваща всяка една от нашите 100 трилиона клетки.

Какво е Block Therapy?

Block Therapy е предназначена да стопи и освободи ограничения във фасциалната тъкан, причинени от стареене, нараняване и операция. ​Ученикът лежи на терапевтично блокче, ръчно изработено от Канадски Кедър. Комбинацията от телесно тегло, гравитация и диафрагмено дишане създава загряващ ефект, който разтопява ограниченията, подобрявайки притока на кръв и кислород към клетките.

​Трите Компонента на Block Therapy

Създава Пространство  - ​ Създаването на пространство в тялото и разтапянето на ограничения в тъканта е важно за коригиране на стойката и подобряване на притока на кръв и кислород към клетките, поддържайки ги нахранени и чисти.

​Изпълване на Пространството  - ​Инструкция за правилно диафрагмено дишане e важна, тък като диафрагмата действа като "централно парно" в ортанизма, оптимизирайки стопяването на срастванията в тъканта.  Диафрагменото дишане увеличава оксигенацията в тъканите до 6 пъти.

​​Поддържане на Пространството - Знанието как да използвате правилно тялото си и укрепването на правилната стойка е от решаващо значение за поддържането на клетъчния баланс. Block Therapy адресира това, за да ви даде пълна програма за тялото и ви учи как да използвате правилно тялото си в ежедневна дейност.

​Запознайте се с Борислав Иванов

​Борислав Иванов
​     Магистър - Кинезитерапевт
bat_boro_57@abv.bg

​Борислав е Магистър – Кинезитерапевт с диплома от НСА „Васил Левски“, София. Той живее в гр. Пловдив, в България и се занимава с Кинезитерапия над 35 години. Предлага всички видове масажи, както и програми за цялото тяло от Зонотерапията на Джоузев Корво. През 2018 той се запозна с Пенка Томпсън, която живее в Канада и е Block Therapy учителка и му представи системата Block Therapy. Много удачна лечебна техника за възстановяване на правилното дишане с диафрагмата, възстановява проблем с гръбначния стълб, ставите, оформя тялото и намаля теглото. Тази техника се извършва с дървено трупче от Канадски Кедър.

Свържете се с Борислав на телефон 0878506961.


​Запознайте се с Диана Хансен, Основателка

​Основателка на Block Therapy
Основателка на Fluid Isometrics
Сертифицирана Атлетична Терапевтка

​Диана Хансен е Сертифицирана Атлетична Терапевтка и основател на Fluid Isometrics ™ и Block Therapy ™, практика на тяло, която е медитация, упражнения и терапия. Диана започва практиката си като Атлетичен Терапевт през 1995 г., фокусираща върху дълбоките тъкани. Тя изгради процъфтяваща практика, тъй като силните й ръце можеха да отработят дълбоките възли в тъканта.

През 2000 г. Диана претърпя голям пробив. Голямото й тежко тяло съхраняваше много болка и тя се чувстваше натежала и потисната. През една от най-силните паник атаки, Диана интуитивно натисна ръка в корема си и в този момент започна пътя на самооткриване. За кратък период от време тялото на Диана започна да се променя. Теглото намаляваше, хроничната болка и проблемите се подобряваха и най-важното - депресията и безпокойството изчезнаха. Веднага започнала да прилага това при съществуващите си пациенти и резултатите били незабавни и изключителни.

През следващите 14 години Диана притежава клиники, където практикува новата си техника. През 2006 г., тя започна да обучава други терапевти в техниката Fluid Isometrics ™,. Отне време, за да създаде език, за да прехвърли мъдростта си, която разви с ръцете си. Това продължава да е предизвикателство, тъй като съединителната тъкан, наречена фасция, остава загадка за много хора. Диана счита благодарна да работи с безброй хора, които са имали забележителни подобрения, изцелявайки сегашни и минали наранявания и преодолявайки болка, стрес и тревожност. Комбинацията от трансформиране на собственото си тяло, собствения си живот и работата й с пациентите, което дава на Деана богато разбиране на фасцията.

Работата на Диана с пациенти беше много полезно. Но истинската й страст е да научи хората как да се грижат за себе си. Разработена от лична практика и изследване, Диана знае, че обучението на хората да се грижат за себе си е от много по-голяма полза от предоставянето на лечение на хората. Fluid Isometrics ™ Block Therapy ™ е решението. Диана взе това, което създаде в лечебната маса и го преведе в практика за самопомощ, използвайки дървен блок от кедър, наречен Block Buddy ™. Този прост, ефикасен и евтин подход придобива доверие, тъй като хората по света изпитват предимствата на Block Buddy ™ и споделят с други хора.

Терапия

Упражнение

Медитация

​Breathe & Believe

© 2024 Block Therapy | Fluid Isometrics  All rights Reserved

Success message!
Warning message!
Error message!